PDA

View Full Version : radio problems



aclark20
07-08-2000, 07:10 PM
ive had a gas power rc car for a while , and never really had any problems with it . Just recently the servos twitch during start and run , making the car virtualy impossible to use . I tried replacing the entire radio system with no luck . What causes this and how can it be fixed ?
- Adam

Nicks $700.00 Pede
07-08-2000, 07:16 PM
Did you cahnge servos or are they expensive ( high quality ) or cheap inexpensive ones because that might be the problem also there might be rocks in the servos gears try taking the servos apart by unscrewing them and look inside for debris ( this coming from a 14 year old thats all i can say ) Nick :>)


" I SWEAR MY PEDE DIDNT SEE YOUR CAR " : D

aclark20
07-08-2000, 07:17 PM
the servos are just the ones that came with the radio . When they were brand new i still had the problem

Nicks $700.00 Pede
07-08-2000, 07:20 PM
recharged batteries in radio and reciever ?

Nicks $700.00 Pede
07-08-2000, 07:22 PM
maybe you have digital trim ? if so it may be set wrong did you check that ? If not im sorry i couldnt help you , Nick


" I SWEAR MY PEDE DIDNT SEE YOUR CAR " : D

[This message has been edited by Nicks $700.00 Pede (edited 07-08-2000).]

aclark20
07-08-2000, 07:33 PM
everything is recharged
digital trim ??

Nicks $700.00 Pede
07-08-2000, 07:35 PM
digital trim is on your radio is has no dials in other words what kind of car and radio do you have and when did you get them ? newbie ... Nick :>)

" I SWEAR MY PEDE DIDNT SEE YOUR CAR " : D

aclark20
07-08-2000, 08:06 PM
its an off brand car with a OS engine in it . Basicaly a fake GT . The radio is the Futaba Magnum JR

Nicks $700.00 Pede
07-08-2000, 09:30 PM
since i am sort of new and cant help go to the nitro forum and ask the king of nitro
Nick :>)

" I SWEAR MY PEDE DIDNT SEE YOUR CAR " : D

[This message has been edited by Nicks $700.00 Pede (edited 07-08-2000).]

Nicks $700.00 Pede
07-08-2000, 09:33 PM
hey man goo luck 2 , Nick :>)

" I SWEAR MY PEDE DIDNT SEE YOUR CAR " : D

[This message has been edited by Nicks $700.00 Pede (edited 07-08-2000).]

pa_racer
07-09-2000, 12:33 AM
glitching huh ? well first off if it ' s at the track or racin on the street make sure no ones on ur channel . ssecond , alot of glitching is cause ' d by metal on metal contact . if u don ' t belevie me , take a piece of metal , and tap it around on your chassis or some where metal . it will glitch . so , check for metal on metal vibrations , usually this happends on nitro ' s where the brake connecting rod rubs on the brake loop that pulls it back , if u don ' t know what i ' m talkin about , just check for metals bumping eachother . ur servos should not glitch that much by M - ON - M contact sunless ur engine vibrates that much . another thing , how far away is it when it glitches ? it might be from where ur at like a phone line or somthin can cause interferance . also glitching can be caused by the radio ' s antenna not being screwed in all the way . but if it glitches really bad , then any of these can ' t be ur problem . also check that the signal ' s getting to the reciever like if some object is near u it might absorb all the transponder ' s signal .

------------------
:!**sH!8**!:
[__]---[| || |]---<{[[[]-

pa_racer
07-09-2000, 12:35 AM
BTW - do u have a LHS ?

pa_racer
07-09-2000, 12:35 AM
BTW - do u have a LHS ?

------------------
:!**sH!8**!:
[__]---[| || |]---<{[[[]-

aclark20
07-09-2000, 01:32 AM
Thanks for your help
I figured out that it was a paging service operating on a frequency close to mine that was near my house . Anywhere but there it seems to work great
thx http://www.rccaraction.com/ubb/smile.gif

pa_racer
07-10-2000, 12:48 AM
aclark , for this prob not to happen again u can try FM radio if you are using AM ( note " try "). also i forgot to add that low batteries glitch on some nitros only when engine is on . so also check that for any one else and if u use a rechargeble pack than try AA ' s before u go nuts .

------------------
:!**sH!8**!:
[__]---[| || |]---<{[[[]-